Meer dan 100 jaar ervaring.
Lambers-Seghers is oorspronkelijk ontstaan uit 2 afzonderlijke bedrijven, Voeders Lambers en Kwaliteit Seghers, die samen de krachten gebundeld hebben.
Zowel Voeders Lambers als Kwaliteit Seghers hebben steeds voeders geproduceerd met als voornaamste doelstelling kwaliteit te produceren. Ook hebben beide bedrijven steeds heel kort op de bal gespeeld door maatwerk aan te bieden. Beiden konden ze voeders produceren “à la carte”. Door deze manier van werken moest de klant geen genoegen nemen met standaardformules, maar wordt er voeder geproduceerd dat beantwoordt aan specifieke behoeften.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze twee bedrijven in het midden van de jaren 90 de handen in elkaar sloegen.
Sinds 1996 worden beide bedrijven bestuurd door dezelfde mensen en werd de productie van de gemalen en geperste voeders gecentraliseerd in Baasrode.
In 2004 ontstond Lambers Seghers Aquacultuur en werd vol overtuiging de keuze gemaakt om als bedrijf in de visvoersector te stappen en bewust te kiezen om visvoer te produceren zonder vismeel. Meer specifiek voor de hengelsportsector, de siervissector en hun toeleveranciers. Het gebruik van vismeel als eiwitbron in sectoren waarbij het eindproduct louter dient voor hobby en recreatie is ethisch immers niet te verantwoorden. Na een 5-tal jaar succesvol actief te zijn geweest op deze markt werd de tijd rijp geacht om op hetzelfde pad door te gaan voor aanverwante vissoorten.
Begin 2009 is er een grow out lijn bijgekomen voor karperkwekerijen en het in stand houden van zomerbrasempopulaties op stockeervijvers. Eveneens is er in 2009 gestart met consultancy en verkoop van coccolietenkrijt, een fossiel gesteente om organische slibbodems van vijvers versneld te mineraliseren en zo een betere bodem- en waterkwaliteit, visgezondheid en hogere groei te kunnen realiseren.
De verdere diversifiëring binnen het aquacultuurlandschap resulteerde ook in een aantal succesvol afgerond IWT haalbaarheids- en innovatiestudies waarbij drie ’nieuwe’ vissoorten in onderzoek werden gebracht.
Hieruit werd 1 vissoort geselecteerd, de Omegabaars. Op 9 oktober 2014 gaf minister Joke Schauvliege de eerste spadesteek voor de bouw van de allereerste Omegabaarskwekerij te Kruishoutem. Een gesloten systeem van 2600 vierkante meter groot en een productie van 200 ton Omegabaars, goed voor een investering van vier miljoen euro.
Op 1 oktober 2016 draaide de eerste Omegabaarskwekerij op volle capaciteit.
Lambers Seghers Aquacultuur is de primaire partner bij de productie van duurzaam visvoer voor de Omegabaars. Lambers Seghers Aquacultuur voorziet de gehele kwekerij (en alle toekomstige kwekerijen) van duurzaam kwalitatief voer op maat.
De instap van Lambers Seghers Aquacultuur in de industriële aquacultuur betekende een nieuwe maar logische stap in de geschiedenis van het bedrijf. Een nieuwe manier van aquacultuur met een minimale impact op mens, dier en milieu. Een aquacultuurmodel dat als basis kan dienen voor de toekomst.