Viskorrel 130 is een speciaal ontwikkelde korrel voor wedstrijdvijvers met een brasem- en/of karperbestand.
Het bijvoederen van het visbestand op recreatieve en wedstrijdvijvers blijkt uit ervaring absoluut noodzakelijk om de aanwezige visstand gezond en in conditie te houden. Het is algemeen bekend dat onze vijvers in vele gevallen een overbezetting aan pootvis herbergen. Op een natuurlijke manier vinden vissen hier te weinig voedsel om te voorzien in hun onderhoud (laat staan nog te groeien). Bijgevolg ziet men de visstand verder en verder verzwakken naar mate het seizoen vordert met als gevolg dat vele vissen het einde van het seizoen zelfs niet halen (laat staan de winter doorkomen). Vanuit dit opzet is het van belang dat de visstand bijgevoederd wordt. Het bijvoederen gebeurt bij voorkeur met een zinkende korrel verspreid over de vijver. Op deze manier vermijdt men gegeerde voederplaatsen en wordt het voeder door meer vissen opgenomen. Het gebruik van zinkende korrel biedt het voordeel dat de vissoorten waar hij oorspronkelijk voor bedoeld is, namelijk brasem en karper, deze korrel op de voor hem meest natuurlijke manier kan opnemen (namelijk van op de bodem). Op wedstrijdvijvers is het enkel de bedoeling om de visstand te onderhouden. In viskwekerijen is het buiten het voorzien in het onderhoud van de vis ook nog de bedoeling om een zo sterk mogelijke groei te realiseren. Dit streven we echter niet na omdat dit gepaard gaat met een hoge restuitscheidingen die het water nodeloos belasten.
Viskorrel 130 heeft enkele zeer belangrijke troeven:
1- De afwezigheid van dierlijke eiwitten, alleen plantaardige eiwitten.
2- De hoge waterstabiliteit, doordat de korrel minuten 45 minuten zijn homogeniteit en textuur behoud leidt dit tot een meer volledige opname (vis eet sowieso geen stof). Met als rechtstreeks positief gevolg een lagere verteringscoëfficiënt, minder irritatie en infecties van de kieuwen en een lagere organische belasting op water/bodem.
3- Een hoge verteringsefficiëntie wat leidt tot een verlaagde fecale druk op het ecosysteem.
4- Aromatisch bewerkt zodat hij tevens ook succesvol kan gebruikt worden tijdens de wedstrijden.