Jeroen Meus gaat aan de slag met Omegabaars in Dagelijkse kost.
Jeroen Meus is een fan van het eerste uur. Toen de Omegabaars nog in een testfase zat bij de tuinbouwschool van Kortrijk, wijdde Dagelijkse Kost er al een item aan.
“Ik sta achter het kweken van vis, indien het bewust en met aandacht voor het dierenwelzijn gebeurt. Als we de snob blijven uithangen en alleen nog wildvangst eten, is er binnenkort geen wilde vis meer over. Eigenlijk is het simpel: op vlak van visvangst moeten we de quota naleven.
Zo kunnen onze kinderen en kleinkinderen later ook nog vis eten.”“De Omegabaars is een ‘new kid on the block’, het is een verrassende vis met karakter. Als zoetwatervis komt hij niet eventjes bescheiden om de hoek, en hij biedt zich aan voor veel toepassingsmogelijkheden: zowel rauw, gerookt, gebakken of gegrild.”
Lambers Seghers Aquacultuur is exclusief voerproducent voor de Omegabaars.
De aflevering van Dagelijkse Kost: https://dagelijksekost.een.be/gerechten/gebakken-omegabaars-met-een-saus-van-groene-kruiden-en-geplette-aardappel
Het recept: http://omegabaars.be/recepten/#gerecht-6
Meer over Omegabaars: http://www.omegabaars.be