Viskorrel 130 is de beste keuze voor recreatieve visvijvers

Onderzoek toonde aan dat hengelvangsten tot 40% toenemen en uitval tot een minimum beperkt wordt door Viskorrel 130 bij te voederen.

Lambers Seghers aquacultuur is met Viskorrel 130 marktleider op gebied van recreatieve visserij.

Viskorrel 130 bevat natuurlijke immunostimulantia om het immuunsysteem van vissen te ondersteunen.

Viskorrel 130 is speciaal ontwikkeld om zoetwatervissen (zoals brasem en karper) in hun onderhoud te voorzien.

Visvijvers ervaren een hoge hengeldruk omdat iedere visser zijn hengelplezier probeert te maximaliseren en zoveel mogelijk vissen wilt vangen per sessie.

Hogere hengelvangsten worden gerealiseerd door regelmatig visuitzettingen uit te voeren waardoor de draagkracht van het water dikwijls overschreden wordt. Het gevolg is een tekort aan voedsel voor de aanwezige vissen waardoor ze verzwakken, hun conditie achteruitgaat en hun aasgedrag aanzienlijk afneemt.

De vangsten lopen dus sterk terug, niet tegenstaande er geïnvesteerd is in meer vissen. Vaak gebeurt het dat de conditie van de vissen zo sterk achteruitgaat dat visziekten en een verhoogde uitval frequent zijn.

 Viskorrel 130 beschikt over een aantal unieke voordelen:

– Viskorrel 130 bevat geen dierlijke eiwitten (zoals vismeel). Omwille van ethische redenen gebruiken wij geen vismeel in onze formules.

– Viskorrel 130 is nutritioneel perfect aangepast om zoetwatervissoorten optimaal te voorzien in hun behoefte. Zowel qua energie, vitaminen, mineralen en sporenelementen. Door deze perfecte balans wordt Viskorrel 130 optimaal benut en is de belasting van het vijverwater minimaal.

– Viskorrel 130 is bijzonder waterstabiel omdat de korrel 45 minuten homogeen blijft en zijn textuur behoudt. Een intacte korrel is belangrijk om de aanwezige voedingsstoffen te bewaren en een volledige opname door de vissen te verzekeren. Vissen eten immers alleen vaste deeltjes en geen stof.

– Viskorrel 130 is aromatisch bewerkt en kan zeer efficiënt gebruikt worden op wedstrijden.